Sena

Biljni čaj od lista sene
Sennae folium
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 95.00 din. 114.00 din.
Komada:

Sena potieče iz Arabije gdje su je lekari koristili još u 9. veku. U našim krajevima njeno gajenje je nemoguće jer ne podnosi temperature niže od +10°C. Uglavnom se uvozi iz Indije.

Ostali nazivi

sena, kasija, aleksandrijska sena

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Cassia angustifolia;Nemački nazivi:Sennes;Engleski nazivi:Senna;

Sastojci

List sene 100%.

Kako se priprema čaj?

Dve kašičice čaja (2,5 g) preliti sa 2 dl hladne vode, ostaviti poklopljeno 5 - 6 sati i procediti.

Važne napomene

Piti jednom dnevno po potrebi, najbolje uveče, sveže pripremljen čaj. Nije preporučljivo tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži kompleks derivata antrahinona koga čine: dijantronski glikozidi (senozid A, B, C), antronski glikozidi, antrahinonski glikozidi, diglikozidi i slobodni antrahinoni. Pored antrahinonskih derivata droga sadrži flavonoide, sluzi, tanine, smole, mineralne materije i to najviše kalcijum oksalata.

Kako deluje?

Deluje kao laksans na debelo crevo. U većim dozama izaziva grčeve. Zrele mahune sene ne sadrže smole i zbog toga ne izazivaju grčeve u stomaku.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.