Već nekoliko hiljada godina Angelika se koristi kao lek i začin. Prema legendi koren Angelike je na zemlju doneo arhangel. Zbog toga je i nastao naziv Angelika.
Other Names
angelika, kravojac, anđeoski koren, sveti koren, anđelika
Names in different languages
Alternative Names - Latin:Angelica archangelica;Alternative Names - German:Angelika;Alternative Names - English:Angelica;
Ingredients
Koren angelike 100%.
How to prepare?
Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl hladne vode, kratko prokuvati, ostaviti da odstoji 10 minuta i procediti.
Important Notes
Piti nekoliko puta dnevno jednu šolju nezaslađenog čaja pola sata pre jela. Izbegavati tokom trudnoće i dojenja.
Product Handling
Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako koristi
Tea Contents
Koren sadrži 0,3-1% etarskog ulja, 6% smole, pektina, sitosterola, kumarina i raznih kiselina.
What is the Effect?
Digestiv, karminativ, spazmolitik, diuretik, holagog. Deluje na želudačno-crevne organe, olakšava varenje i odstranjuje gasove. Upotrebljava se za spravljanje napitaka za lečenje katara želudca i upale debelog creva. Koristi se i kao začin.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.