Peršun

Biljni čaj od lista peršuna
Petroselini folium
Čajevi na merenje
Net Weight: 0,5kg

In stock:

Excl. Tax: RSD 258.32 RSD 309.99

* Required Fields

Quantity:

Other Names

peršun, ac, majdonos, petrusin, petrusimul, petrusim, zelen

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Petroselinum sativum;Alternative Names - German:Petersilie;Alternative Names - English:Parsley;

Ingredients

List peršuna 100%.

How to prepare?

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti da odstoji 10-15 minuta i procediti.

Important Notes

Ne preporučuje se upotreba bez nadzora lekara kod oštećenja bubrega i tokom trudnoće, jer veća količina etarskog ulja može iritirati organe za varenje i bubrežni parenhim. Piti vruć čaj između obroka dva do četri puta dnevno.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

List sadrži etarsko ulje (0,3%), flavonoide (apiin, luteonin i apigenin glikozid), vitamine A, B1, C.

What is the Effect?

Deluje kao jak diuretik i spazmolitik. U narodnoj medicini se koristi i kod dismenoreje i menstrualnih tegoba, kao emenagog, galaktagog i digestiv. Ne preporučuje se u trudnoći i kod oštećenja bubrega. Koristi se u ishrani i kao začin.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.