Other Names
crni čaj, ruski čaj, indijski čaj
Names in different languages
Alternative Names - Latin:Thea sinensis;Alternative Names - German:Tee;Alternative Names - English:Tea;
Ingredients
Fermentisani listovi čaja 100%.
How to prepare?
Filter kesicu preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 2 - 5 minuta izvaditi kesicu. Može se služiti uz dodatak cimeta ili mleka.
Product Handling
Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.
Tea Contents
Crni čaj je fermentisan, aromatičan čaj. Sveže lišće čaja se ostavlja da svene, zatim zavija, gnječi i ostavlja da fermentiše nekoliko časova da bi dobio specifičnu aromu i izgubio zelenu boju. Zatim se suši toplim vazduhom i na kraju list dobija crnu boju. Fermentacijom se javlja oko 0,1% vrlo fino aromatično, smolasto etarsko ulje, koje daje karakterističan miris.
What is the Effect?
Tonik, adstringens, antidijaroik i antidot. Čaj, dejstvom kofeina, suzbija i smanjuje zamor i sanjivost nastao intelektualnim naprezanjem. Poboljšava disanje, nadražuje centar za krvotok usled čega je srčani rad pravilniji, jači i bolji. Čaj deluje i kao tipična taninska droga protiv dijareje, upale sluznice i kože, opekotina i za koristi se za jačanje organizma.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.