Upravljanje kvalitetom

Naša prednost u upravljanju kvalitetom predstavlja sama naša lokacija, na području Sokobanjske kotline gde se već dugi niz godina neguje kulturu branja lekovitog bilja. Naš festival Sveti Jovan Biljober, koji se održava još od 2003. godine je u osnovi zamišljen kao radionica u prirodi koja okuplja berače, stručnjake i nastavne radnike, zaljubljenike u prirodu i sve ostale zainteresovane za nesebičnu razmenu znanja u vezi sa lekovitim biljem, njegovim branjem i ulogom u svakodnevnom životu. Adonis d.o.o. je ponosan na svoje berače i na mogućnost neposrednog kontakta sa njima tokom cele godine.

Briga o kvalitetu i bezbednosti hrane

Osim što poštuje domaće zakone o kontroli hrane i ispunjava zahteve sistema za upravljanje kvalitetom ISO 9001 i sistema za upravljanje bezbednošću hrane ISO 22000, PAS 220/ ISO/TS 22002 – 1 i FSSC 22000, Adonis d.o.o. ima i sopstvene standarde kvaliteta.

Standardi kvaliteta

Adonis d.o.o. je uveo i sertifikovao sistem kvaliteta dobivši međunarodni sertifikat ISO 9001 i HACCP, 2006. godine.

Sredinom jula 2010. godine Adonis d.o.o. sertifikuje sistem upravljanja bezbednošću hrane ISO 22000.

Stalna briga o zdravstvenoj ispravnosti i sigurnosti naših proizvoda jedan je od primarnih ciljeva naše kompanije. Krajem septembra 2013. godine Adonis je sertifikuje svoje procese po zahtevima GLK (Gütenachweis für Lebensmittel-Kleinbetriebe) standarda. Decembra 2013. godine Adonis d.o.o. sertifikuje sistem upravljanja bezbednošću hrane po zahtevima standarda FSSC 22000.

Sertifikacija prema FSSC 22000 standardu svetski je priznata kao dokaz o primeni sveobuhvatnog sistema upravljanja bezbednošću hrane i visoko je cenjena u međunarodnoj trgovini. Imajući u vidu da je potvrda o proizvodnji u bezbednim i higijenskim uslovima, uz ispunjenje svih zahteva regulative, ključni faktor uspešnosti kompanije i njenog korporativnog imidža, sertifikovali smo naš sistem upravljanja bezbednošću hrane prema zahtevima FSSC 22000.

Kao odgovorna kompanija obavljamo stalnu proveru parametara kvaliteta u odnosu na utvrđene zahteve specifikacija, zakonskih propisa i pravilnika.

Negovanjem naše tradicije, umeća i znanja čuvamo visok kvalitet naših proizvoda i ostvarujemo konstantna poboljšanja što za rezultat ima stalno povećanje zadovoljstva naših kupaca i potrošača.

Politika kvaliteta

ADONIS d.o.o. gradi svoj poslovni uspeh, razvoj i unapređuje zadovoljstvo i motivaciju korisnika i svih zaposlenih ispunjavanjem svojih strateških ciljeva, koji su:

  • Uvek vrhunski kvalitet proizvoda,

  • Uvek bezbedna hrana,

  • Jedinstvenost po kvalitetu isporučenog proizvoda,

  • Stalno povećavanje zadovoljstva korisnika potpunim ispunjavanjem njihovih zahteva i očekivanja,

  • Dosledna kontrola proizvoda i upravljanje procesima kojima se obezbeđuje potpuno ispunjavanje zahteva korisnika i svih odgovarajućih propisa i eliminišu rizici po bezbednost i zdravlje ljudi,

  • Neprekidno ulaganje u razvoj i unapređivanje tehničke opremljenosti,

  • Stručno osposobljavanje zaposlenih i povećavanje njihove kreativnosti i inicijative,

  • Stalno povećavanje efikasnosti i efektivnosti svih procesa rada i uvećavanje profitabilnosti ukupnog poslovanja,

  • Smanjivanje troškova poslovanja uz nastojanje svih zaposlenih da svoje obaveze urade na vreme i dobro; prvi put i svaki put,

  • Stvaranje, održavanje i unapređivanje korektnih partnerskih odnosa sa isporučiocima i korisnicima.

 

U ispunjavanju postavljenih ciljeva, svi zaposleni daju svoj lični doprinos uvođenjem, doslednom primenom i stalnim poboljšavanjem.

 

O nama Identitet Zajednica Nagrade Kvalitet Sertifikati