Kamilica

Biljni čaj od cveta kamilice
Chamomillae flos
Tradicionalno pakovanje
Net Weight: 50g

In stock:

Excl. Tax: RSD 150.00 RSD 180.00

Stari Egipćani su posvetili kamilicu svom bogu sunca, procenivši njena ljekovita svojstva kao najvrednija među svim lekovitim biljem. Zbog svog opuštajućeg djelovanja, kamilica je bila nezaobilazan sastojak mnogih srednjovjekovnih ljubavnih napitaka.

Other Names

kamilica, kamomila, titrica, žabnjak

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Matricaria chamomilla;Alternative Names - German:Kamille;Alternative Names - English:Chamomile;

Ingredients

Cvet kamilice 100%.

How to prepare?

Dve kašičice čaja (2 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 10 minuta i procediti.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

Glavni sastojak droge je etarsko ulje, koga prosečno ima od 0,2-2%. Lekovitost potiče od etarskog ulja ali i od smole, gorke materije, tanina, i još nekih nedovljno ispitanih sastojaka. Znojenje izazivaju glkikozidi nepoznate gradje. Nađen je još i sastojak umbeliferon i njegov metil estar salicilne kiseline i razne masne kiseline. Etarsko ulje kamilice sadrži azulen.

What is the Effect?

Kamilica je jedno od najboljih, neotrovnih i neškodljivih sredstava protiv upale kože i sluznice. Deluje kao antiflogistik i daje se za lečenje raznih opekotina, rana, čireva, za klistiranje, za ispiranje očiju, ušiju, nosa i usta, za grgljanje, za zapiranje polnih organa i ojedenih mesta i uopšte za sve osetljive organe. Kao čaj se daje protiv bolova i grčeva u stomaku jer deluje kao karminativ. Deluje i kao dijaforetik. Etarsko ulje kamilice deluje kao spazmolitik, anestetik i kao dezenficijens.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.