Sena

Biljni čaj od lista sene
Sennae folium
Tradicionalno pakovanje
Net Weight: 50g

In stock:

Excl. Tax: RSD 80.82 RSD 96.99

Sena potieče iz Arabije gdje su je lekari koristili još u 9. veku. U našim krajevima njeno gajenje je nemoguće jer ne podnosi temperature niže od +10°C. Uglavnom se uvozi iz Indije.

Other Names

sena, kasija, aleksandrijska sena

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Cassia angustifolia;Alternative Names - German:Sennes;Alternative Names - English:Senna;

Ingredients

List sene 100%.

How to prepare?

Dve kašičice čaja (2,5 g) preliti sa 2 dl hladne vode, ostaviti poklopljeno 5 - 6 sati i procediti.

Important Notes

Piti jednom dnevno po potrebi, najbolje uveče, sveže pripremljen čaj. Nije preporučljivo tokom trudnoće i dojenja.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

Sadrži kompleks derivata antrahinona koga čine: dijantronski glikozidi (senozid A, B, C), antronski glikozidi, antrahinonski glikozidi, diglikozidi i slobodni antrahinoni. Pored antrahinonskih derivata droga sadrži flavonoide, sluzi, tanine, smole, mineralne materije i to najviše kalcijum oksalata.

What is the Effect?

Deluje kao laksans na debelo crevo. U većim dozama izaziva grčeve. Zrele mahune sene ne sadrže smole i zbog toga ne izazivaju grčeve u stomaku.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.